Nors savaitgalio pusryčiams ir valgau buritas su burokėlių humusu, socialinė aplinka įtikino – karališki pusryčiai reikalauja blynų.
Mėgstu blynus ir aš. Bet žaisti su jais riebaluotoje keptuvėje nėra pomėgis. Nors kepant ant kokosų ar itin tyro alyvuogių aliejaus ne taip ir blogai.
Kokius blynus mėgstu aš? Maniškiai dažniausiai didžiuojasi morkų ar kurios kitos daržovės skoniu. Ir neretai būna visai nesaldūs, nes turi misiją atstoti duoną.
Tačiau šįkart aš tradiciškai. Blyneliai šiek tiek saldūs ir su uogų kupolu ant viršaus. Turėjo būti pusryčių patiekalas, bet tų dienų ilgumas! Vos spėji susisukti, pradeda tempti. Ir štai prietemoje aš fotografuoju pusryčių blynelius. Susiduriu su islandiška realybe.
Tačiau blyneliai tikrai geri, net ir vakarėjant. Ir GREITI (negreita čia buvau tik aš). Bananas duoda šiek tiek saldumo, riešutų sviestas sūrumo, o kiaušiniai viską sulipina. Vietoj uogienės – natūralus sojų jogurtas maišytas su riešutų sviestu, įvairios šaldytos uogos ir stevijos cukraus pudra.
SKONIO REIKALAI.
Uogos šiek tiek atšaldo jogurto padažą ir kartu su stevijos cukraus pudra primena ledus. Patys blynai atstato skonių pusiausvyrą, įvesdami minkštumo, šilumos ir riešutų sviesto sūrumo.
Kalnas blynų bandymų virtuvėje nepasiekė blogo – nepraėjo skonio kontrolės. Tačiau tokiais blyneliais esu nusiteikusi lepinti visus artimiausius savaitgalio rytais. O tai kone kokybės ženklas.
RECEPTAS
Bananų ir riešutų sviesto vafliai su uogų kupolu
REIKĖS:
- 2 kiaušinių
- Pusės banano
- 3 šaukštų riešutų sviesto
- 1 šaukšto kepimo miltelių
- 100ml natūralaus sojų jogurto be priedų (naudojau „Valsoja“ iš RIMI)
- Šaukštas riešutų sviesto
- Šaldytų uogų
- Stevijos saldiklio (naudojau “Alvo”)
______
Blynelių ingredientus sumaišome blenderiu ir kepame vaflinėje (galima kepti ir keptuvėje, ištepus kokosų aliejumi).
Padažui sumaišome sojų jogurtą ir riešutų sviestą. Juo apliejame vaflį, užberiame uogas ir apibarstome kavos malimo mašinėlėje susmulkintais stevijos milteliais.
Bon appétit.