Visa šio burito paslaptis – neturi miltų, t.y. paplotys į kurį vyniojamas įdaras – gaminamas vien iš kiaušinių ir maltų linų sėmenų. Šie du draugai yra super maisto super bomba, nes abu tiek daug visko turi, o ypač žmogaus smegenims labai reikalingų riebalų rūgščių.
______
Galbūt kiek keistokas paplotys, iš tiesų, yra šio burito didžiausias pliusas. Jis lemia daug galingesnę maistinių medžiagų bombą ir nekelia cukraus kraujyje, todėl neišsiderina alkio mechanizmo (ką mielai daro įprastas paplotys).
Tuo tarpu, įdaras gali būti koks tiktai norit. Mėgdavau gaminti su Chili con carne, bet dėka pasniko, pastarasis buvo beveik vegetariškas – tik su žuvimi. Variacijų apstu. Sudedi visus labiausiai patinkančius sveikus produktus ir, žiūrėk, kažkas tikrai įdomaus gaunasi.
- Kiaušinio
- 2 šaukštų maltų linų sėmenų
- 1/3 stiklinės vandens
- Sviesto ar kokosų aliejaus keptuvei ištepti
- Žiupsnis druskos
- Humuso (aš naudoju naminį burokėlių humusą, bet visiškai tiks ir paprastas)
- Rukolos
- Tuno aliejuje
- Saulėje džiovintų pomidorų
GAMINIMAS
Išplakame kiaušinį. Sudedame maltus linų sėmenis ir vandenį, sumaišome. Į gerai riebalais išteptą keptuvę pilame mišinį. Kai paplotys sukietėję, atsargiai išimame jį iš keptuvės.
Tepame humusą, dedame gerą saują rukolos, tuno, pagal poreikį, ir smulkintų saulėje džiovintų pomidorų. Viską suvyniojame ir voila – burito!
- Gvakamolė
- Lašiša
- Vištiena
- Pupelės
- Įvairios smulkintos daržovės (burokėliai, morkos, salierai, saliero gumbas, baklažanas, cukinijos, įvairių rūšių salotos, saldžiosios bulvės ir t.t.)
- Naminiai padažai ir užtepai
1 comment
[…] Ryto buritas arba kuo be blynų pasilepinti rytais […]